5 webdesign trends voor 2017

Een nieuw jaar betekent nieuwe webdesign trends en nieuwe kansen. Wij hebben 5 interessante trends voor u op een rijtje gezet.

1. Frisse natuurlijke kleuren

Bij het maken van een website spelen kleuren een belangrijke rol en hebben invloed op het gedrag van bezoekers. Een trend die zich vorig jaar al manifesteerde, zien we ook dit jaar zeker weer terug. Sigma noemt krachtig optimisme, warme geborgenheid, energieke natuur en rustige elegantie. "Er is een groeiende behoefte om te verbinden met de natuur en wat echt is. We hebben behoefte aan een pauze. We moeten stoppen en ademen", laat Laurie Pressman van het Pantone Color Instituut weten.

2. Cinemagraphs

Cinemagraphs zijn subtiele animaties binnen een afbeelding. Ze zijn zo in elkaar gezet dat de beweging natuurlijk en ononderbroken lijkt. Bewegende beelden trekken automatisch onze aandacht en worden beter onthouden. Met cinemagraphs kunt u op een subtiele manier de aandacht trekken van uw bezoekers.

3. Material design

Voor een lange tijd was skeuomorfisme de meest voorkomende designtrend in webinterfaces. Daarna zagen we flat design voorbij komen. Nu blijkt de nieuwe designtaal van Google, namelijk material design, de trend te zijn voor het komend jaar. Bij material design ontstaat er weer diepte in het beeld. Dit effect wordt gecreeërd door subtiele-schaduweffecten aan een afbeelding toe te voegen. Hierdoor komen afbeeldingen beter naar voren en ontstaat er een contrast met de andere delen van de website. Hieronder ziet u de verschillen tussen de verschillende designtrends.

4. Interactive storytelling

Met interactive storytelling kunt u uw verhaal op een bijzondere manier presenteren en onderscheidend zijn. Een aantrekkelijke mix van typografie, kleuren, foto's en animaties waarmee u de aandacht van uw klanten kunt trekken en vasthouden. Deze trend zullen we ook dit jaar vaker zien terugkomen. Een goed voorbeeld van interactive storytelling is te zien op de website van Obrigado Natural.

5. Virtual reality … op het web

Virtual reality is hot op het moment en zal in 2017 echt volwassen worden. Grote bedrijven zoals Google, Sony en Facebook hebben al mooie producten gelanceerd en steeds meer mensen zullen hiervan gebruik gaan maken. De verwachting is dat VR aankomend jaar een groot effect zal hebben op het web. Dat moeten we nog maar afwachten, maar dat uw website in de toekomst door een VR bril wordt bekeken, die tijd ziet er zeker aan te komen.

Benieuwd naar wat klanten over ons werk te zeggen hebben?

Lees klantervaringen