Google geeft voorrang aan mobielvriendelijke websites

In een vorige blogbericht schreef ik al over het belang van een mobielvriendelijke website. Daar komt nu bij dat Google mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten gaat plaatsen. Deze update van Google wordt gezien als een enorm grote verandering en de impact op de zoekresultaten zal groter zijn dan bij vorige updates als Panda en Penguin.

De reden die Google opgeeft voor deze aanpak is logisch; het aandeel van het internetverkeer op mobiele telefoons en tablets blijft groeien ten opzichte van de traditionele desktop gebruikers. Google wil daarom zijn aanbod aan informatie daarop afstemmen en dwingt daarmee website eigenaren om hun informatie ook op de mobiele telefoon beter toegankelijk te maken.

Wat betekend dit voor jouw website?

Als je website al mobielvriendelijk is zit je goed en zal je website nog beter gaan renderen. Is je website niet mobielvriendelijk dan zal deze lager in de zoekresultaten terecht komen. Het gevolg daarvan is minder bezoekers op je website en dus ook minder rendement uit je website.

Hoe weet ik of mijn website mobielvriendelijk is?

Google heeft een online test tool gemaakt waarmee je kan zien of je website mobielvriendelijk is.

Hoe maak ik mijn website mobielvriendelijk?

Multisant kan dit probleem voor je oplossen. Afhankelijk van de gebruikte techniek van de huidige website kan dat een toevoeging zijn aan de bestaande website of een nieuwe opzet.

Benieuwd naar wat klanten over ons werk te zeggen hebben?

Lees klantervaringen